ОРХОН АЙМАГТ 2016 ОНД ЗОХИОН БАЙГУУЛАХ СУРГАЛТУУД
ОРХОН АЙМАГТ 2016 ОНД ЗОХИОН БАЙГУУЛАХ СУРГАЛТУУД
2016.01.12
д/д |
Сургалтын нэр |
Зохион байгуулах сар өдөр |
Хариуцах байгууллага |
Хамтрагч байгууллага |
Хамрах хүрээ |
1 |
Загварчлах сэтгэлгээ сургалт
|
1-р сар |
ХАҮТ |
ХБХ |
иргэд, ААНБ-ууд |
2 |
Орчин үеийн маркетингийн чиг хандлага сургалт |
2-р сар |
ХАҮТ |
ХБХ |
сонирхсон иргэд |
3 |
Брендийн үндсэн ойлголт
|
3 сард |
Сумын ЗДТГ |
ХХ |
үйлдвэрлэл эрхлэгчид |
4 |
“Нэмүү өртгийн сүлжээ болон иновацийн удирдах зөвлөлийг чадавхжуулах” |
Жилдээ |
АЗДТГ |
Сумын ЗДТГ, ХХ, ХХААГ |
зөвлөлийн гишүүд |
5 |
Үйлдвэрлэл эрхлэгчтэй уулзалт зохион байгуулах |
Улирал тутам |
АЗДТГ |
Сумын ЗДТГ, ХХ, ХХААГ |
салбараар |
6 |
Нэмүү өртгийн тухай ойлголт |
Жилдээ |
Сумын ЗДТГ |
АЗДТГ, ХХ, ХХААГ |
Үйлдвэрлэл эрхлэгчид, сонирхсон иргэд |
7 |
Нэг баг нэг бүтээгдүүн үйл ажиллагааг сурталчлах |
Сар тутам |
Сумын ЗДТГ |
ХХААГ, ХХ |
багийн ажлын алба, бизнес эрхлэгчид |
8 |
Хүнсний худалдаа үйлчилгээ эрхлэгчдэд үйлдвэрлэлийн ариун цэвэр түүний тухай ойлголт
|
Жилдээ |
АЗДТГ, Сумын ЗДТГ, ХХ, ХХААГ |
АЗДТГ, Сумын ЗДТГ, ХХ, ХХААГ |
|
9 |
Ажлын байрны аюулгүй ажиллагаа хөдөлмөр хамгаалал |
Жилдээ |
Сумын ЗДТГ |
АЗДТГ, ХХ, ХХААГ |
ААНБ-ууд |
10 |
ЖДҮ эрхлэгчдийг чадавхижуулах сургалт /ЖДҮ, хоршоо ахуй үйлчилгээ эрхлэгчид/ |
I,IIIулиралд ,
|
ХХ |
ХБХ |
Орон нутгийн ЖДҮ эрхлэгчид |
11 |
Төсөл хэрхэн боловсруулах талаар |
IIулиралд |
ХХХ |
ХБХ |
сонирхсон иргэд |
12 |
Бизнесээ эхэл, бизнесээ хөгжүүл |
IIулиралд IVулиралд |
ХХ |
ХБХ |
сонирхсон иргэд |
13 |
Хоршооны мөн чанар түүний үр ашиг /төсөв батлагдвал / |
IIулиралд |
ХХ |
ХБХ |
Хоршоо байгуулах сонирхолтой иргэд, хоршооны гишүүд |
14 |
Хүнс, нийтийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээ эрхлэгчдэд зориулан Хүнсний тухай, Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, түүнтэй холбогдон гарсан журмуудыг сурталчилан таниулах, чадавхижуулах, технологийн сургалт зохион байгуулах |
Жилдээ |
ХХААГ, МХГ |
СХЗХ, Мэргэжлийн холбоод |
Салбарын үйлдвэрлэл, үйлчилгээ эрхлэгчид |
15 |
“Хүнсний аюулгүй сав” дэд хөтөлбөрийн хэрэгжилтийг хангах хүрээнд хүнсний худалдаа, хүнсний үйлдвэрлэл эрхлэгч, нийтийн хоол үйлдвэрлэл эрхлэгч, иргэдэд таниулах сургалт, сурталчилгааг онлайн болон танхимын хэлбэрээр зохион байгуулах |
Жилдээ |
ХХААГ,МХГ |
СХЗХ, Мэргэжлийн холбоод |
хүнсний худалдаа, хүнсний үйлдвэрлэл эрхлэгч, нийтийн хоол үйлдвэрлэл эрхлэгчид |
16 |
Тогооч нарын мэргэжлийн үнэмлэх зэрэг олгох сургалт зохион байгуулах |
Жилдээ |
Аймгийн Тогоочдын холбоо, Мастер тогоочдын холбоо |
ААНБ-ууд |
мэргэжлийн тогооч нар |
17 |
Аймгийн аварга тогооч шалгаруулах-2016 арга хэмжээг зохион байгуулах |
Жилдээ |
Аймгийн Тогоочдын холбоо, Мастер тогоочдын холбоо |
АЗДТГ, ХХААГ |
мэргэжлийн тогооч нар |
18 |
Хүлэмжийн аж ахуй эрхлэгчдийг бүлгийн зохион байгуулалтанд оруулах, дундын хадгаламжтай болгох арга зүйн сургалт зохион байгуулах |
Жилдээ |
Эрдэнэт орон нутгийн хөгжлийн хөтөлбөр ХХААГ |
Эрдэнэт орон нутгийн хөгжлийн хөтөлбөрийн Бизнес төвийн байр
|
Зорилтот бүлгийн 40-өөс доошгүй өрхийг хамруулна. |
19 |
Хүлэмжийн аж ахуйн чадавхижуулах сургалт зохион байгуулах
|
||||
20 |
Олон нийтэд “Эрүүл – мэнд, зохистой хоололт” –ын мэдлэг олгох сургалтыг телевизийн цуврал хэлбэрээр зохион байгуулах |
жилд 4 удаа |
Орхон аймгийн Тогооч нарын холбоо |
ААНБ-ууд |
|
21 |
Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээний газруудын тогооч нарт мэргэжил олгох, мэргэжлийн ур чадварыг дээшлүүлэх сургалтыг ангилал тус бүрээр явуулах |
Жилд тус бүр 2 удаа |
Орхон аймгийн Тогооч нарын холбоо |
ААНБ-ууд |
Нийтийн хоолны үйлдвэрлэл, үйлчилгээ эрхэлдэг газрууд |
22 |
Мастер тогооч нараар бүх зоогийн газар цайны газруудад “Мастер зөвлөж байна” ажлын байрны сургалт зохион байгуулна
|
Сар бүр
|
Орхон аймгийн Тогооч нарын холбоо |
АЗДТГ,ХХААГ, ААНБ-ууд |
Нитийн хоолны үйлдвэрлэл үйлчилгээ эрхэлдэг газрууд |
Нэгтгэн гаргасан: ХБХ-ийн ажилтан С.Нансалмаа